Článek
Začněte vždy tím, že pořádně vymyjte sklenice a případně je propláchněte i vroucí vodou. Pak už si jen vyberte, jestli chcete nakládat do octa (v něm jsou skvělá vajíčka a uzeniny), piva (to přichází na řadu hlavně sýry) nebo oleje (který se hodí na tofu, zeleninu i sýry). Já jsem dělala naložená vejce, zrající sýry v pivu i veganské nakládané tofu a těžko mezi nimi volit jen jednoho favorita!
V octě: nakládaná vejce à la utopenci
Nálev mají naložená vajíčka dost podobný jako utopenci, ale samozřejmě jsou mnohem zdravější. Zkuste tuto klasiku amerických hospod, v lednici vydrží až 3 týdny!

Naložená vejce jsou skvělá k pivu, ale otrlejší povahy si na nich pochutnají i k snídani (a to obzvláště po tom pivu)Foto: Jakub Jurdič
V pivu: naložené tvarůžky a romadur
Naložený hermelín je klasika, ale co trochu přitvrdit a v pivu či oleji nechat uzrát ještě aromatičtější sýry? Zrušte večerní rande a ochutnejte nakládané tvarůžky a romadur!

Konzumaci této delikatesy doporučujeme nejlépe venku nebo u otevřeného oknaFoto: Jakub Jurdič
V oleji: nakládané tofu
Nezapomínáme ani na vegany a alergiky, dobře naložené tofu si chutí nezadá s nakládaným sýrem, a když ho doplníte sušenými rajčaty a feferonkami, máte dobrotu, kterou ocení každý milovník pikantních chutí.

Když tofu necháte alespoň týden odležet, chutí bude připomínat klasické nakládané sýryFoto: Jakub Jurdič
V sezoně nezapomeňte naložit i cukety a kyselé houbičky nebo zavařit okurky!