Článek
Jestli vám přes zimu také moc nejedou saláty, ale zároveň chcete trochu odlehčit, nezoufejte. Naučíme vás, jak si parádně uvařit zdravá jídla i z vajec, luštěnin a masa. A co je na tom nejlepší, servírovat je můžete už za 15, 20 či 25 minut. Sbohem, hlade!
Maso do 15 minut: steak z pupku
Nalákali jsme vás na nesaláty, a začínáme salátem. Co to je za pořádek?! Ale tenhle salát se šťavnatým flank steakem a oblíbeným hořčično-medovým dresinkem vám bude vážně chutnat, uvidíte! A skvělé je, že ke stolu můžete zasednou už za 15 minut.
Vegansky do 20 minut: kari se špenátem
Chcete omezovat nejen kalorie, ale i maso? Luštěniny vám budou tím nejlepším společníkem. Cizrna je jedna z nechutnějších a zároveň nejsytějších druhů, obsahuje kolem 20 g bílkovin na 100 g. Když navíc trochu zašvindlujete a koupíte ji už uvařenou, za 20 minut můžete servírovat třeba skvělé krémové kari se špenátem.
Vegetariánsky za 25 minut: vejce šakšuka
Naprosto úžasným parťákem při zdravém snižování váhy jsou vajíčka. A jestli vás bude nějaké vaječné jídlo opravdu bavit, je to šakšuka (shakshuka). Základ je z vajec a výrazné rajčatové omáčky, ale přidat můžete i další zeleninu, fazole nebo třeba sýr. A víte, co se stane, když začnete jíst dvě vejce denně?
Máte rádi zdravá a přitom opravdu dobrá jídla? Zkuste recept na kari s červenou čočku, rýžové nudle s arašídovou omáčkou nebo třeba dietní „špagety“ ze zeleniny.