Článek
Ani ve spěchu se nemusíte šidit, protože i do čtvrt hodiny uvaříte plnohodnotné jídlo. Za takovou dobu hravě zvládnete skvělé špagety s tuňákem (kvůli kterým navíc nemusíte ani chodit na nákup), jarní vejce šakšuka s cuketou a brynzou i vylepšené sýrové tousty s brusinkami a slaninou.
Ryba: těstoviny s tuňákem a rajčaty
Těstoviny jsou při vaření rychlojídel většinou naší první volbou. A tyhle špagety (resp. linguine) s tuňákem a rajčatovou omáčkou mají výhodu i v tom, že na ně potřebujete jen samé trvanlivé potraviny. Takže se stačí trochu předzásobit a v různých obměnách je uvaříte i po měsíční pauze v nakupování.
Vejce: zelená šakšuka s brynzou
Jarní edice tohoto populárního blízkovýchodního jídla obsahuje cuketu, špenát, hromadu bylinek a čerstvou brynzu. Počet vajíček zvolíte dle hladu strávníků a pak už jen sklízíte ovace.
Slanina & sýr: tousty de luxe
Leckdo by řekl, že tousty jsou jen trochu lepší chleba se sýrem, ale my říkáme, že o hodně lepší! Trik je v tom, že namažete plátky pečiva máslem zvenčí, zapomenete na prefabrikovaný tousťák a vyhrajete si s náplní. V našem případe to je slanina, hermelín a domácí zavařené brusinky.
Co vaříte vy, když nestíháte, ale máte chuť na teplé jídlo? U nás je populární vegetariánské kari z červené čočky, salát se šťavnatým flank steakem nebo kuřecí kung-pao, kde můžete upotřebit i různé zbytky zeleniny.