Hlavní obsah

Jak na svěží denní líčení? Šťavnatá pleť políbená sluncem. Fotogalerie a postup krok za krokem s vizážistkou

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vítejte na lekci líčení! Připravte si štětečky, oční stíny a oblíbené rtěnky a dobře zkontrolujte, jestli vám nechybí bronzer. Naučíme vás totiž rovnou tři zajímavé looky. Postupem vás provedeme krok za krokem. A jestli vám nesedí naše barevné kombinace, inspirujte se technikou a zvolte si vlastní.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Rády si pohráváte s líčením? Pak vás bude tento rychlokurz zaručeně bavit. Pro každý den se perfektně hodí kombinace bronzeru a lesku – a obzvlášť teď, na konci prázdnin. Jestli si chcete vyzkoušet něco výraznějšího, můžete si vybrat mezi zábavnými očními linkami a zajímavě nalíčenými rty – oba tyto looky pracují se dvěma barvami. A záleží jen na vás, jak moc nápadné a kontrastní odstíny zvolíte. A na konci článku na vás čeká video, jak si jednoduše a za chvilku vytvořit nenápadné denní líčení jen s jedinou rtěnkou. Můžeme začít?

Dotyk slunce: bez linek i řasenky

Dva oblíbené looky se spojily v jeden! Pokud nemáte výrazně pórovitou nebo problematickou pleť, přidejte k bronzeru navíc trochu lesku. Samotné líčení spočívá jen v několika tazích, práci si proto dejte s přípravou pleti a užijte rozjasňující podkladovou bázi (primer).

  • Tip: Vyzkoušejte trik vizážistky Janky Letkové, která místo krému použila trochu hydratační nesmývací masky.

Make-up volte hydratační nebo rozjasňující. Musí si sednout s podkladem, tak aby ho nezastínil, což by například produkt s matným finišem udělal. S jeho množstvím šetřete a nedokonalosti raději zvlášť zakamuflujte korektorem. Pro dokonalý efekt ještě použijte rozjasňující korektor na oční okolí.

S dokonale připravenou pletí už se můžete pustit dál. Na víčka naneste hnědý perleťový stín, upravte obočí, a pokud chcete vyzkoušet něco nového, včešte do něj trochu zlaté barvy (víc se dozvíte v postupu). Na ústa použijte balzám na rty nebo to udělejte stejně jako naše vizážistka a sáhněte po výživném olejíčku na rty. A ano, řasenku můžete klidně vynechat. Ale jestli se bez ní necítíte, použijte ji, jak jste zvyklé.

Růžové oči: výrazné, a přesto elegantní

Na rty či tváře růžovou asi občas použijete, ale co se tentokrát soustředit na oči? Odstíny růžové na víčkách jsou v kurzu, umějí vypadat velice přirozeně a sluší obzvlášť hnědým očím. Ale my vám ukážeme odvážnější variantu, která zahrnuje výrazný stín i linku. Vizážistka Janka Letková sáhla po ostře růžové na pohyblivém víčku a pokračovala se světlejší krémovou linkou.

  • Tip: S tóny obou barev si samozřejmě můžete pohrát a pro tento nápad využít také jiné, více i méně výrazné odstíny.

Při práci se sytými barvami, kdy je zapotřebí naprosté preciznosti, si lze snadno vypomoct. K vnějšímu koutku oka přilepte náplast do tvaru linky – pomůže vám udržet požadovanou linii (snímek najdete v galerii). Výrazně nalíčené oči doplňte tělovou rtěnkou a trochou krémové tvářenky.

Svěží rty: ve dvou různých odstínech

Milujete rtěnky? Zkuste změnit zajetou rutinu a použijte dva různé odstíny najednou. Na modelce vidíte, jak vypadá kombinace oranžové a červené, i tentokrát ale můžete sáhnout po svých barevných favoritech. Nejlépe fungují odstíny, které k sobě mají blízko. Tato technika, kdy se líčí horní a spodní ret jinou barvou, není o nic těžší než běžný nátěr, pozor si dejte pouze na to, abyste použily „neslíbatelné“ produkty, které se během chvíle nesmísí dohromady.

S dalšími líčidly už šetřete. Kromě dokonalého make-upu už potřebujete jen tvářenku, ideálně krémovou, a řasenku. A jestli máte chuť a čas experimentovat, domalujte si mezi spodní řasy ještě pár falešných. Nejlépe se vám bude pracovat s tenčí fixou.

Náš tým

  • Styling – Mariya Patrovská
  • Vizáž – Janka Letková
  • Modelka – Veronika Marková (Czechoslovak Models)

Nemáte plný šuplík líčidel?

Jemné denní líčení, které zabere pár minut? Na celý obličej stačí jedna rtěnka! Pokud máte krémovou variantu v lichotivém odstínu, použijte ji místo stínů i tvářenky. Získáte vkusný monochromatický make-up, ušetříte za dekorativní kosmetiku, a navíc to svede každý.

Postup: Jak použít jednu rtěnku k líčení celého obličejeVideo: Proženy.cz

Načítám