Čokoládová, vanilková, citronová i melounová. Máte chuť na domácí zmrzlinu? Není nic jednoduššího než si ji vyrobit. Tady jsou skvělé tipy na pomocníky do kuchyně i krásné poháry na servírování.
Článek
Příprava domácí zmrzliny či ovocné dřeně není většinou příliš náročná, a tak si stále více získává své příznivce. Zejména pak rodiny s dětmi, které tuhle pochoutku zbožňují. Její výhodou je navíc fakt, že máte pod kontrolou, z čeho se skládá její obsah, a hlavně není potřeba přidávat cukr navíc. Většinou postačí jen čerstvé ovoce a kvalitní čokoláda.
Pak už stačí mít jen správné nádoby, formy i vykrajovátka, abyste vykouzlili lahodné nanuky, ovocná ledová lízátka či zmrzlinu v oplatce. Pro náročnější strávníky, kteří vyrábějí zmrzlinu a sorbety ve velkém, jsou ideální přístroje zvané zmrzlinovače. Někdo holt nedá na techniku dopustit.
U těchto přístrojů si však musíte umět správně vybrat, což záleží na více faktorech. Především na tom, kolik chcete zmrzliny připravit a jak často. Existují totiž zmrzlinovače, které ji jen umíchají, ale jsou závislé na mrazáku, a pak ty dražší, které mají vlastní mrazicí jednotku. Záleží tedy na vás, zda chcete do takové techniky investovat.