Článek
Postup
01.
Cukr ušlehejte s máslem, žloutky a kakaem a přidejte mleté lískové oříšky a hladkou mouku. Nakonec vmíchejte sníh z pěti bílků.
02.
Těsto rozprostřete na plech a pečte pozvolna asi 15 minut. Korpus nechte vychladnout.
03.
Náplň připravíte takto: Zavřenou plechovku salka ponořte do vody a asi dvě hodiny vařte. Vodu je třeba často přilévat, hodně se odpařuje! Plechovku nechte vychladnout. Studené zkaramelizované salko ušlehejte s máslem v hladký krém, který naneste na korpus.
04.
Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s lžící margarínu a mírně vychladlou ji rovnoměrně rozetřete na krém, kde ji nechte chvíli ztuhnout. Když je poleva ještě trochu vláčná (jinak by rozpraskala), rozkrájejte řezy na kousky velké asi jako nugátové bonbony. Pokud zvolíte kousky větší jako třeba na fotografii, vězte, že ke kávě bude stačit každému jen jeden kousek. Jsou opravdu hodně syté!
Nebo si můžete Míša řezy připravit jako dort.