Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Ano, při dietě asi nevhodné, ale na druhou stranu neodolatelné! Panna cotta s malinami chutná jako sen!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 plátky želatiny
  • 3 lžíce cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
Omáčka
  • 2 hrsti malin
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Nic jednoduššího už si snad ani nelze představit. Do rendlíku nalijte šlehačku. Ta se nesmí vařit, ideální teplota je kolem 80 stupňů, takže pokud se z ní začne příliš pářit, oheň stáhněte. Do zahřáté smetany přidejte 3 lžíce cukru.

02.

Mezitím do misky nalijte studenou vodu a do ní na chvíli položte plátky čiré želatiny. Jakmile se cukr ve smetaně rozpustí, přidejte změklou vymačkanou želatinu a nechte ji také rozpustit. Smetana nijak nezmění konzistenci, takže se nelekejte!

03.

Směs nalijte do skleniček a dejte aspoň na šest hodin vychladit do lednice. Pokud se navrchu udělá krusta z tuku, lžičkou ji sundejte.

04.

Skleničku se ztuhlou panna cottou na chvíli ponořte do horké vody, aby smetana povolila, a poté ji opatrně vyklopte na talířek. Pokud se začíná roztékat, vložte ji klidně na chvíli do lednice.

05.

Panna cotta se obvykle podává s karamelem nebo lesním ovocem. Ovocnou omáčku připravíte rozmixováním rozmraženého (v létě čerstvého) ovoce s moučkovým cukrem.

A už jste někdy zkoušeli obrácenou panna cottu?

Související témata:

Načítám