Článek
Postup
01.
Máslo dejte do hrnce rozpustit na mírném plameni. Když je rozpuštěné, přisypejte cibuli nakrájenou najemno. Důkladně promíchejte a opékejte asi půl hodiny na nejnižším možném ohni. Cibule by měla mít krásně hnědou barvu, nesmí se však připalovat.
02.
Opečenou cibuli zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte bílým vínem. Když se alkohol z vína vyvaří, přilijte vývar.
03.
Pórek podélně rozkrojte, vezměte jeho nejširší vrstvu a do ní zabalte bobkový list, tymián a petržel. Celý svazek upevněte kuchařským provázkem a vložte do polévky. Společně vařte asi 10 minut. Podle chuti dosolte a opepřete.
04.
Hotovou polévku podávejte s opečeným plátkem bagety a posypanou sýrem. Na ozdobu můžete použít bylinky, pokud vám nějaké zbudou.