Hlavní obsah

Kukuřičné klasy mražené

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie450 kJ
Bílkoviny3,5 g
Tuky1 g
Sacharidy21 g
Sůl0,1 g
SAFA0,1 g
Vláknina2,5 g
Cukry3,8 g

Mražená zelenina, pokud je šetrně zpracována z kvalitních surovin, si zachovává většinu pozitiv zeleniny čerstvé. Jedná se tedy o zdroj vlákniny, vitaminů a dalších pozitivně působících látek. Kukuřice má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a zejména sacharidů. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Mraženou kukuřici můžete občas zařadit do jídelníčku, má však vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.

Náhrada potraviny

Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.