Hlavní obsah
Kukuřičné klasy mražené
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 450 kJ |
Bílkoviny | 3,5 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 21 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 2,5 g |
Cukry | 3,8 g |
Mražená zelenina, pokud je šetrně zpracována z kvalitních surovin, si zachovává většinu pozitiv zeleniny čerstvé. Jedná se tedy o zdroj vlákniny, vitaminů a dalších pozitivně působících látek. Kukuřice má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a zejména sacharidů. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Mraženou kukuřici můžete občas zařadit do jídelníčku, má však vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.
Náhrada potraviny
Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama