Hlavní obsah
Kukuřičné klasy mražené
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 450 kJ |
Bílkoviny | 3,5 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 21 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 2,5 g |
Cukry | 3,8 g |
Mražená zelenina, pokud je šetrně zpracována z kvalitních surovin, si zachovává většinu pozitiv zeleniny čerstvé. Jedná se tedy o zdroj vlákniny, vitaminů a dalších pozitivně působících látek. Kukuřice má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a zejména sacharidů. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Mraženou kukuřici můžete občas zařadit do jídelníčku, má však vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.
Náhrada potraviny
Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama