Hlavní obsah
Tartare Gourmet
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 140 kJ |
Bílkoviny | 7,7 g |
Tuky | 25,5 g |
Sacharidy | 3,5 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 17,21 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 2,98 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Tartare je termizovaný sýr s různými příchutěmi. Obsah tuku a energetická hodnota jsou vysoké a není proto vhodné tento výrobek při redukční dietě konzumovat ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, například cottage, ricotta, Lučina linie, Philadelphia light apod. Ideální je také připravit si pomazánku z tvarohu, zeleniny a případně nějakého méně tučného sýra.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama