Hlavní obsah

Tartare Gourmet

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 140 kJ
Bílkoviny7,7 g
Tuky25,5 g
Sacharidy3,5 g
Sůl1 g
SAFA17,21 g
Vláknina0 g
Cukry2,98 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Tartare je termizovaný sýr s různými příchutěmi. Obsah tuku a energetická hodnota jsou vysoké a není proto vhodné tento výrobek při redukční dietě konzumovat ve větším množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, například cottage, ricotta, Lučina linie, Philadelphia light apod. Ideální je také připravit si pomazánku z tvarohu, zeleniny a případně nějakého méně tučného sýra.