Hlavní obsah

Sedlčanský Troubelín k pečení

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 262 kJ
Bílkoviny19 g
Tuky25 g
Sacharidy0,8 g
Sůl1,6 g
SAFA15 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Troubelín je zrající sýr určený k pečení. Tento sýr má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou plísňové sýry s 30 % tuku v sušině, například hermelín 30%, camembert 30%, stříbrňák nebo Sedlčanský hermelín Figura. Vhodnější jsou však polotvrdé sýry s nižším obsahem tuku, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.