Hlavní obsah

Lagris Bramborová kaše v prášku (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 494 kJ
Bílkoviny8,4 g
Tuky0,8 g
Sacharidy77,9 g
Sůl0,28 g
SAFA0 g
Vláknina1,9 g
Cukry0,5 g

Bramborová kaše je poměrně vhodnou přílohou, pokud do ní nepřidáváme máslo a použijeme nízkotučné nebo polotučné mléko. Nevýhodou je však poměrně vysoký glykemický index. Občas můžete využít i kaši v prášku, vhodnější je však připravit si kaši doma.

Náhrada potraviny

Vhodnější je připravit si bramborovu kaši doma z brambor, bude tak mít více prospěšných látek (vitaminů, vlákniny), žádné přídatné látky a nižší glykemický index. Pokud při přípravě použijete nízkotučné nebo polotučné mléko a nepřidáte máslo, bude tak mít i minimální obsah tuku a nižší energetickou hodnotu. Ještě vhodnější jsou vařené brambory, které mají nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.