Hlavní obsah
Bulgur pšeničný (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 500 kJ |
Bílkoviny | 12 g |
Tuky | 1,3 g |
Sacharidy | 75 g |
Sůl | 0,12 g |
SAFA | 0,2 g |
Vláknina | 9 g |
Cukry | 0,4 g |
Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako příloha. Díky tomu, že je bulgur již předvařený, není nutná dlouhá tepelná úprava a lze ho nechat jen nabobtnat. Bulgur je především zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a velmi malé množství tuku, je zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek.
Náhrada potraviny
Bulgur lze zařadit do jídelníčku, při redukční dietě konzumujte však jen malé množství a část bulguru nahraďte zeleninou. Místo bulguru můžete použít jáhly, celozrnný kuskus, těstoviny nebo rýži natural.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama