Hlavní obsah
Jeřabiny
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 270 kJ |
Bílkoviny | 0,7 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 12 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,15 g |
Vláknina | 6,5 g |
Cukry | 1,3 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Jeřabiny mají poměrně vysoký obsah cukru a energetickou hodnotu, konzumujte je proto jen v menším množství.
Náhrada potraviny
Zejména při redukční dietě je vhodnější konzumovat ovoce s nižším obsahem cukru.
Postranní panel
Reklama
Reklama