Hlavní obsah
Vločky quinoové
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 435 kJ |
Bílkoviny | 13,8 g |
Tuky | 5 g |
Sacharidy | 60 g |
Sůl | 0,03 g |
SAFA | 1 g |
Vláknina | 10 g |
Cukry | 2 g |
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Quinoové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují bílkoviny a tuk s kvalitním složením. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Quinoové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.
Náhrada potraviny
Vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.
Náročnost Střední
Postranní panel
Reklama
Reklama