Hlavní obsah
Horká čokoláda se šlehačkou
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 480 kJ |
Bílkoviny | 2,2 g |
Tuky | 6,3 g |
Sacharidy | 11,3 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 4,2 g |
Vláknina | 1 g |
Cukry | 10,3 g |
Horká čokoláda je poměrně vydatným zdrojem energie převážně ve formě cukru a někdy i nevhodného tuku, záleží však na durhu a způsobu přípravy čokolády. Vždy se však jedná o značný zdroj energie a není proto vhodné horkou čokoládu konzumovat ve větším množství. Energetická hodnota ještě narůstá přidáním šlehačky.
Náhrada potraviny
Místo čokolády si dejte raději čaj např. s čokoládovou příchutí nebo kávu s menším množstvím mléka. Vhodnější variantou je také kakao připravené z nízkotučného či polotučného mléka s trochou kvalitního kakaa.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama