Hlavní obsah

Yoplait Dobré ráno jogurt ovocný s cereáliemi

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie480 kJ
Bílkoviny3,7 g
Tuky2,5 g
Sacharidy19 g
Sůl0,1 g
SAFA1,6 g
Vláknina0,4 g
Cukry14 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s cereáliemi, díky kterým je mírně zvýšen obsah vlákniny. Obsah přidaného cukru je však poměrně vysoký a proto tento jogurt nezařazujte do jídelníčku příliš často.

Náhrada potraviny

Vhodnější je bílý jogurt, do kterého si můžete přidat ovesné vločky nebo sypané müsli s trochou čerstvého ovoce.