Hlavní obsah

Tesco Smetanový jogurt s borůvkami

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie541 kJ
Bílkoviny2,6 g
Tuky8,1 g
Sacharidy11,6 g
Sůl0,1 g
SAFA5,3 g
Vláknina0,2 g
Cukry11,5 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má vysoký obsah tuku a přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Energetická hodnota tohoto jogurtu je vysoká a není vhodné ho při redukční dietě pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat ovoce.