Hlavní obsah

Olmíci jogurtoví

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie595 kJ
Bílkoviny4,1 g
Tuky5 g
Sacharidy19,5 g
Sůl0,16 g
SAFA2,9 g
Vláknina0,2 g
Cukry15 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má vyšší obsah tuku a velmi vysoké množství přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto není vhodné zařazovat tento jogurt do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat například ovesné vločky, sypané müsli nebo ovoce. Občas můžete konzumovat ochucené jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.