Hlavní obsah

Jihočeský zákys natur 1,5%

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie189 kJ
Bílkoviny3,4 g
Tuky1,5 g
Sacharidy4,5 g
Sůl0,07 g
SAFA1,01 g
Vláknina0,1 g
Cukry4,5 g

Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek obsahuje malé množství tuku a neobsahuje žádný přidaný cukr, energetická hodnota je proto nízká a je vhodné tento výrobek zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Tento výrobek můžete pravidelně zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jinými kysanými nápoji bez přidaného cukru, například neochuceným kefírem, podmáslím, acidofilním mlékem apod.