Hlavní obsah

Jihočeský tvaroh s jogurtem vanilka sušenka

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie418 kJ
Bílkoviny7,3 g
Tuky1,5 g
Sacharidy14 g
Sůl0,09 g
SAFA1 g
Vláknina0,2 g
Cukry12 g

Jedná se o tvarohový dezert s bílým jogurtem. Mléčné výrobky jsou především zdrojem dobře stravitelných bílkovin a některých vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje velmi malé množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh nebo jogurt s trochou čerstvého ovoce.