Hlavní obsah
Farmářský jogurt bílý
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 314 kJ |
Bílkoviny | 4,2 g |
Tuky | 3,8 g |
Sacharidy | 6 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 2,5 g |
Vláknina | 0,1 g |
Cukry | 3,9 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt, energetická hodnota je proto poměrně nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama