Hlavní obsah

Farmářský jogurt bílý

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie314 kJ
Bílkoviny4,2 g
Tuky3,8 g
Sacharidy6 g
Sůl0,1 g
SAFA2,5 g
Vláknina0,1 g
Cukry3,9 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt, energetická hodnota je proto poměrně nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku.