Hlavní obsah

BIO BiFi drink Espresso (Hollandia)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie400 kJ
Bílkoviny3 g
Tuky3,2 g
Sacharidy14 g
Sůl0,1 g
SAFA1,8 g
Vláknina0,1 g
Cukry13 g

Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek má přijatelný obsah tuku, obsahuje však velké množství přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Výhodou tohoto výrobku je oproti ostatním kysaným nápojům menší balení, energetická hodnota celého balení není tak vysoká, přesto však není vhodné zejména při redukční dietě tento výrobek pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou výrobky, které neobsahují žádný přidaný cukr, jedná se především o neochucené nápoje, jako je kefír, acidofilní mléko, zákys apod.