Hlavní obsah
Hovězí plec pečená (nesolená)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 000 kJ |
Bílkoviny | 33 g |
Tuky | 12 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 5,4 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí pleci je ještě přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky přijatelnému obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek občas zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Hovězí plec můžete občas zařazovat do jídelníčku, nahradit ji můžete hovězí svíčkovou či levnějším libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama