Hlavní obsah
Butterfish (syrová)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 610 kJ |
Bílkoviny | 17 g |
Tuky | 8 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 2,24 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Pod tímto názvem se u nás většinou prodává pamakrela temná, pravou rybou butterfish je však modrohlav. Jedná se o mořské ryby. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. U této ryby se však nedoporučuje konzumovat vyšší množství (maximálně 170 g) z důvodu obsahu olejů, které způsobují při konzumaci většího množství trávicí potíže.
Náhrada potraviny
Butterfish můžete nahradit jinou rybou, například halibutem či treskou.
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama