Hlavní obsah
Raciolky s polevou průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 900 kJ |
Bílkoviny | 7 g |
Tuky | 14,5 g |
Sacharidy | 72 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 13,6 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 23 g |
Jedná se o pufované rýžové chlebíčky s polevou. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě mají i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením, který je velmi bohatý na nasycené mastné kyseliny. Energetická hodnota je vysoká. Chlebíčky s polevou do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.
Postranní panel
Reklama
Reklama