Hlavní obsah
Chléb toustový rosický tmavý
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 100 kJ |
Bílkoviny | 8,5 g |
Tuky | 3,4 g |
Sacharidy | 49 g |
Sůl | 1,6 g |
SAFA | 0,7 g |
Vláknina | 0,8 g |
Cukry | 2,2 g |
Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn převážně z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje malé množství pšeničných otrub a tmavou barvu mu dodává cereální sladová směs. Obsah vlákniny a dalších příznivých látek však není o mnoho vyšší než u bílého chleba. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama