Hlavní obsah

Chléb toustový rosický tmavý

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 100 kJ
Bílkoviny8,5 g
Tuky3,4 g
Sacharidy49 g
Sůl1,6 g
SAFA0,7 g
Vláknina0,8 g
Cukry2,2 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn převážně z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje malé množství pšeničných otrub a tmavou barvu mu dodává cereální sladová směs. Obsah vlákniny a dalších příznivých látek však není o mnoho vyšší než u bílého chleba. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.