Hlavní obsah
Chléb mnohozrnný průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 110 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 48 g |
Sůl | 1,3 g |
SAFA | 1 g |
Vláknina | 3,8 g |
Cukry | 1,8 g |
Jedná se o vícezrnný chléb z pšeničné a žitné mouky obohacený o celozrnnou mouku, semínka a vločky. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je díky obsaženým semínkům mírně vyšší. Tento chléb obsahuje celozrnnou mouku, má proto mírně vyšší obsah vlákniny a vyšší obsah vitaminů a minerálních látek než klasický bílý pšeničný chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama