Hlavní obsah

Princ Harry: strach o Meghan, snaha o usmíření s rodinou a velkorysý dar od královny ke 40. narozeninám

Foto: Max Mumby/Indigo, Gettyimages.com

Foto: Max Mumby/Indigo, Gettyimages.com

V posledních dnech začala britským tiskem probublávat zpráva, že princ Harry se má chystat na další cestu do Velké Británie. Rád by tu tentokrát strávil více času a napravil vztahy s rodinou. Meghan však určitě zůstane doma. Proč?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Mluví se o tom, že princ by rád strávil ve své rodné zemi až měsíc a pokusil se napravit pošramocené vztahy především s otcem králem Karlem III., bratrem Williamem a jeho ženou Kate, která se stále zotavuje po náročné léčbě rakoviny. V rozhovoru, který minulý týden odvysílala televizní stanice ITV, se princ ale svěřil se svým rozhodnutím, proč určitě s sebou nepřiveze svou ženu Meghan a děti.

Za všechno můžou média

Za hlavní důvod, proč svou rodinu nechá raději doma a přijede sám, označil neurvalé chování britských médií. Vévoda ze Sussexu v rozhovoru s Rebeccou Barry poodhalil zákulisí právních bitev s britskými médii, která obvinil z odposlouchávání svého telefonu a dalších nezákonných metod ve snaze zjistit o něm co nejvíce informací. V pořadu princ vyjádřil obavy o bezpečí své rodiny. „Je to nebezpečné. Stačí jeden osamělý člověk, který bude jednat na základě toho, co si přečetl. Může to být nůž nebo kyselina nebo cokoli, a to jsou věci, které mě opravdu znepokojují. To je jeden z důvodů, proč svou ženu nepřivedu zpět do této země,“ citoval prince deník The Independent.

Foto: Kevin Mazur, Gettyimages.com

Princ Harry a Meghan Markle nouzí opravdu netrpí. Jejich společný majetek se odhaduje na více než 1,4 miliardy korunFoto: Kevin Mazur, Gettyimages.com

Hlavní důvod rozkolu s rodinou

Již dříve prohlásil mladší králův syn, že jeho rozhodnutí bránit se útokům britského tisku bylo hlavním důvodem rozpadu vztahů s královskou rodinou. Podle informací portálu BBC jej velmi mrzí, že do boje s tiskem se nezapojila celá královská rodina. Jeho bratr se například raději s tiskem potichu dohodl. Harry při té příležitosti vzpomenul svou matku princeznu Dianu, která podle jeho slov byla první obětí mediální štvanice.

U soudu se sice nikdy neprokázalo, že tisk odposlouchával i ji, ona o tom ale byla podle Harryho přesvědčena. „Bulvární tisk ji velmi rád líčí jako paranoidní, ale ona nebyla paranoidní, měla naprostou pravdu v tom, co se jí dělo,“ řekl doslova princ.

Velkolepý dárek k narozeninám

Pokud se zprávy o Harryho plánované cestě do Velké Británie, která by se měla uskutečnit v září, potvrdí, znamenalo by to, že tu také oslaví své 40. narozeniny. Kulatiny má 15. září a dostane k nim skutečně královský dárek. Zesnulá královna Alžběta II. totiž vložila do svěřenského fondu před několika lety 70 milionů liber (2,1 miliardy korun). A z tohoto bohatství dostane Harry právě v den svých 40. narozenin desetinu – sedm milionů liber (210 milionů korun). Ne že by je potřeboval.

Boháči Harry a Meghan

Nejnovější odhady společného jmění Harryho a Meghan hovoří o částce okolo 60 milionů dolarů, tedy zhruba 1,4 miliardy korun. Základ této částky spočívá v nespecifikované sumě, kterou Harry dostal od otce, když odstoupil jako pracující člen královské rodiny. Další významnou část tvoří jeho dědictví po matce ve výši 13 milionů liber.

A pak tu jsou samozřejmě poměrně vysoké částky za vydání knihy pamětí či dokumenty natočené pro Netflix. A Meghan také nebyla úplně chudá nevěsta, jen za účinkování v seriálu Suits (Kravaťáci) si přišla na 50 000 dolarů za každou epizodu. A natočila jich více než sto.

Načítám