Hlavní obsah
4,6
(5)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Závitky z kapusty jistě znáte, ale zkoušeli jste je někdy z červeného zelí? Jsou vynikající!

30 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g červené čočky
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 1 ks housky
  • 50 g špeku
  • 600 g míchaného mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce sádla
  • 3 lžíce mléka
Článek

Postup

01.

Čočku uvařte podle návodu. Ze zelí oddělte 12 listů a vařte je asi 5 minut v osolené vodě. Pak je propláchněte studenou vodou a nechte okapat.  Housku nakrájejte nadrobno a namočte v trošce mléka. Na kostičky nakrájený špek opečte.

02.

V míse smíchejte vyždímanou housku, čočku, špek, vejce a mleté maso. Osolte, opepřete, dochuťte paprikou a přidejte 2 lžíce rajského protlaku..

03.

Troubu předehřejte na 220 °C. Dejte vždy na 2 zelné listy hromádku masové směsi, zatočte a pevně svažte provázkem. Mrkev nastrouhejte a cibuli a česnek nakrájejte najemno.

04.

Závitky poskládejte do sádlem vymazaného pekáčku. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a zbylý rajský protlak. Podlejte vývarem, přiklopte a pečte v troubě asi 40 minut. Závitky vyjměte a udržujte je teplé. Výpek osolte, opepřete a přidejte balsamicový ocet. Krátce povařte, přeceďte a omáčkou přelijte závitky.

Závitky budou skvěle chutnat s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Související témata:

Načítám