Článek
Postup
01.
Čočku uvařte podle návodu. Ze zelí oddělte 12 listů a vařte je asi 5 minut v osolené vodě. Pak je propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Housku nakrájejte nadrobno a namočte v trošce mléka. Na kostičky nakrájený špek opečte.
02.
V míse smíchejte vyždímanou housku, čočku, špek, vejce a mleté maso. Osolte, opepřete, dochuťte paprikou a přidejte 2 lžíce rajského protlaku..
03.
Troubu předehřejte na 220 °C. Dejte vždy na 2 zelné listy hromádku masové směsi, zatočte a pevně svažte provázkem. Mrkev nastrouhejte a cibuli a česnek nakrájejte najemno.
04.
Závitky poskládejte do sádlem vymazaného pekáčku. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a zbylý rajský protlak. Podlejte vývarem, přiklopte a pečte v troubě asi 40 minut. Závitky vyjměte a udržujte je teplé. Výpek osolte, opepřete a přidejte balsamicový ocet. Krátce povařte, přeceďte a omáčkou přelijte závitky.
Závitky budou skvěle chutnat s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.