Článek
Postup
01.
Olej a lžíci másla rozehřejte na pánvi a osmahněte na něm kuřecí prsa nakrájená na kousky. Přidejte na proužky pokrájené papriky a pokrájená rajčata zbavená slupky, osolte, opepřete. Chvilku smažte, přidejte rýži a zhruba 3 minuty ji poválejte v pánvi.
02.
Zalijte sběračkou vývaru a nechte odpařit. Opět zalijte vývarem a postup opakujte asi 18 minut. Poté do směsi vmíchejte hrášek, nadrobno nakrájené cibulky, 50 g másla a nechte odpočinout.
03.
Rizoto přendejte do zapékací misky, posypte poctivou dávkou strouhaného sýru a zapečte na 200 stupňů Celsia, dokud se sýr nerozpustí.
Pokud vás zajímá, jaké jsou druhy rýží a na co je která vhodná, koukněte na náš další článek.