Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Ať už se rizoto připravuje podle italské receptury a je krásně krémové, nebo se naopak používá sypká rýže, většinou patří k oblíbeným večeřím. Budou se vám sbíhat sliny, pokud si připravíte zapečené rizoto s kuřetem!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks žluté papriky
  • 1/2 ks červené papriky
  • 3 ks rajčat
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 300 g rýže arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g mraženého hrášku
  • 3 ks jarní cibulky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Olej a lžíci másla rozehřejte na pánvi a osmahněte na něm kuřecí prsa nakrájená na kousky. Přidejte na proužky pokrájené papriky a pokrájená rajčata zbavená slupky, osolte, opepřete. Chvilku smažte, přidejte rýži a zhruba 3 minuty ji poválejte v pánvi.

02.

Zalijte sběračkou vývaru a nechte odpařit. Opět zalijte vývarem a postup opakujte asi 18 minut. Poté do směsi vmíchejte hrášek, nadrobno nakrájené cibulky, 50 g másla a nechte odpočinout.

03.

Rizoto přendejte do zapékací misky, posypte poctivou dávkou strouhaného sýru a zapečte na 200 stupňů Celsia, dokud se sýr nerozpustí.

Pokud vás zajímá, jaké jsou druhy rýží a na co je která vhodná, koukněte na náš další článek.

Související témata:

Načítám