Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pro ty, co vaření příliš neholdují nebo na ně nemají čas, jsme si připravili tip na rychlou večeři. Budete potřebovat pouze prkýnko, pár ingrediencí a jednu pánev.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g plecka
  • 200 g anglické slaniny
  • 500 g brambor
  • 4 dl zeleninového vývaru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 400 g sterilovaných artyčoků
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře zeleného
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kousky velké tak na jedno sousto, slaninu ještě na poloviční velikost, osolte je a opepřete (nejvhodnější je v tomto případě pepř zelený) a orestujte na 2 lžicích oleje dorůžova.

02.

Hotové maso se slaninou na chvíli z pánve odložte a ve výpeku orestujte na kousky nakrájené brambory. Ty asi po 3 minutách restování zalijte silným zeleninovým vývarem a nechte je uvařit doměkka a vodu z vývaru nechte úplně zredukovat jen na hustou šťávu, časově to vyjde tak akorát.

03.

Když jsou brambory hotové, přimíchejte k nim na kousky nakrájené artyčoky, nasekanou jarní cibulku a maso, vše zakápněte podle chuti olivovým olejem a nechte artyčoky prohřát. Je to vynikající!

Chutná vám artyčok? Dejte si zeleninovou směs s artyčokem.

Související témata:

Načítám