Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kousky velké tak na jedno sousto, slaninu ještě na poloviční velikost, osolte je a opepřete (nejvhodnější je v tomto případě pepř zelený) a orestujte na 2 lžicích oleje dorůžova.
02.
Hotové maso se slaninou na chvíli z pánve odložte a ve výpeku orestujte na kousky nakrájené brambory. Ty asi po 3 minutách restování zalijte silným zeleninovým vývarem a nechte je uvařit doměkka a vodu z vývaru nechte úplně zredukovat jen na hustou šťávu, časově to vyjde tak akorát.
03.
Když jsou brambory hotové, přimíchejte k nim na kousky nakrájené artyčoky, nasekanou jarní cibulku a maso, vše zakápněte podle chuti olivovým olejem a nechte artyčoky prohřát. Je to vynikající!
Chutná vám artyčok? Dejte si zeleninovou směs s artyčokem.