Hlavní obsah
3,0
(122)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Vepřová panenka si přímo říká o nějakou nádivku. Tento svěží jarní recept – se zeleným chřestem a vaječnou omeletou s bylinkami vám určitě zachutná. A aby masová roláda nebyla suchá, peče se obalená v anglické slanině.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 ks vepřové panenky
  • 2 ks vejce
  • 3 stonky zeleného chřestu
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve vepřovou panenku rozkrojte tak, abyste získali velký plát, který pak snadno zarolujete. Maso přes potravinářskou fólii rozklepejte.

02.

Nyní maso osolte, opepřete a potřete tenkou vrstvou pesta například z medvědího česneku. 

03.

Vejce rozšlehejte, osolte a na lžičce másla z nich na střední pánvi usmažte omeletu

04.

Omeletu pak položte na připravené maso a posypejte nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a pažitkou.

05.

Tři stonky chřestu omyjte a odřízněte jim dřevnatou spodní část. V cedníku je spařte litrem vroucí vody. Chřest pak položte na střed omelety a celou takto připravenou vepřovou panenku zarolujte přes delší stranu. Roládu osolte, opepřete a obalte plátky anglické slaniny.

06.

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

07.

Naplněnou a obalenou panenku zprudka osmažte na pánvi ze všech stran. Maso přendejte do pekáče a v troubě ho dopečte během cca 20 minut.

08.

Hotovou roládu nechte po upečení pár minut odpočívat, než ji začnete krájet. Servírujte ji například s bramborovou kaší a výpekem z masa.

Foto: Svatava Vašková

Není tohle jídlo dokonalé již na první pohled?Foto: Svatava Vašková

Související témata:

Načítám