Článek
Postup
01.
Nejprve vepřovou panenku rozkrojte tak, abyste získali velký plát, který pak snadno zarolujete. Maso přes potravinářskou fólii rozklepejte.
02.
Nyní maso osolte, opepřete a potřete tenkou vrstvou pesta například z medvědího česneku.
03.
Vejce rozšlehejte, osolte a na lžičce másla z nich na střední pánvi usmažte omeletu.
04.
Omeletu pak položte na připravené maso a posypejte nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a pažitkou.
05.
Tři stonky chřestu omyjte a odřízněte jim dřevnatou spodní část. V cedníku je spařte litrem vroucí vody. Chřest pak položte na střed omelety a celou takto připravenou vepřovou panenku zarolujte přes delší stranu. Roládu osolte, opepřete a obalte plátky anglické slaniny.
06.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
07.
Naplněnou a obalenou panenku zprudka osmažte na pánvi ze všech stran. Maso přendejte do pekáče a v troubě ho dopečte během cca 20 minut.
08.
Hotovou roládu nechte po upečení pár minut odpočívat, než ji začnete krájet. Servírujte ji například s bramborovou kaší a výpekem z masa.
Máte rádi masové rolády? Pak vám bude chutnat jemná roláda z mletého masa, pražská hovězí roláda plněná míchanými vajíčky anebo šťavnatá roláda z pečeného bůčku.