Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Buďte kreativní! Vajíčka vám dávají příležitost, jak rozvinout své tvůrčí schopnosti a chuťové buňky. Pokud však nemáte tvůrčí střevo, vyzkoušejte alespoň náš tip na vajíčkové muchomůrky.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks vejce
  • 3 ks rajčat
  • 1 lžička majonézy
Článek

Postup

01.

V tomto případě se jedná spíš o vtipné servírování vajíčka než o jednohubky. Uvařená vejce oloupejte a širší část seřízněte tak, aby vajíčko stálo. Rajčata rozřízněte příčně napůl a spodní polovinu (tu bez stopky) vydlabejte. Rajčatový „klobouk“ nasaďte na vajíčkovou „nohu“, z majolky nebo bílého jogurtu vytvořte na klobouku puntíky a je hotovo.

Pokud hledáte inspiraci, co s přebytky vajíček natvrdo, tady máte na výběr.

Energetická hodnota celkem - 3 porce
Energie1 362 kJ
Bílkoviny22,83 g
Tuky18,31 g
Sacharidy17,24 g
Sůl0,58 g
SAFA4,93 g
Vláknina6,25 g
Cukry12,43 g
Související témata:

Načítám