Článek
Postup
01.
Jehněčí maso je třeba nejprve namlít. Pak ho v míse promíchejte s ostatními ingrediencemi na kofty, cibule musí být nakrájena na drobno. Po smíchání všech přísad nechte asi dvě hodinky odpočinout. Zatím si připravte omáčku.
02.
V rozpáleném hrnci opečte nasucho celý kmín, koriandr, hřebíček a kardamom. Teprve pak koření rozdrťte v hmoždíři.
03.
V hluboké pánvi opečte na oleji skořici (tu pak vyndejte) nasekanou cibuli a přidejte další koření. Vložte sekaná rajčata a povařte.
04.
Po stažení z plotny přidejte jogurt a zamíchejte. Omáčka je hotová.
05.
Z masa, které se hezky odleželo, vytvarujte koule a krátce je předpečte na pánvi. Pak je jednoduše přidejte do připravené omáčky. Při nízké teplotě povařte asi hodinku a podlejte vývarem.
06.
Hotové jídlo posypejte čerstvým koriandrem a doplňte arabským pita chlebem.
Na celý video návod se můžete podívat v pořadu Atlas chutí na Televizi Seznam.
Mleté maso se dá využít na tisíc způsobů. Zkuste třeba thajské mleté maso s chilli a rýží nebo cuketové ragú s mletým masem.