Článek
Kouzlo se skrývá v jednoduchosti – možná už trochu otřepaná fráze dostává v tomto receptu úplně jiný nádech. Stačí totiž opravdu jen pár surovin a v podstatě jen pár minut času a jídlo je hotové. Tuhle skvělou omáčku totiž budete mít připravenou dřív, než se uvaří těstoviny!
Těstoviny s pórkem a slaninou
Na 2 porce potřebujete: 300 g těstovin pappardelle, lžíci olivového oleje, lžíci másla, 2 plátky slaniny, ½ pórku, sůl, pepř, 75 ml smetany ke šlehání, čerstvý tymián a strouhaný parmezán k podávání
Postup: Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny – správně by měla být slaná jako moře. Až začne vřít, vložte těstoviny a nechte je neodkryté uvařit „na skus“. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte olej a máslo a přidejte slaninu – použít můžete buď plátkovou nakrájenou na kousky, nebo tu v celku pokrájenou na kostičky. Když slanina začne zlátnout, přidejte na kolečka nakrájený pórek (bílou i zelenou část).
Když začne zlátnout i pórek, směs zlehka osolte, opepřete a podlijte smetanou. Přidejte čerstvý tymián a nechte omáčku zhoustnout. Uvařené těstoviny sceďte a v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Jaké „rychlotěstoviny“ jsou oblíbené u vás?