Hlavní obsah
3,3
(80)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Když Hanku (46) pustili z vězení, věděla, že do kanceláře se vrátit nechce. Zvládla rekvalifikační kurz a nakonec se z ní stala úspěšná profesionální kuchařka. A jakou dobrotu nám radí na konec září?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 400 g těstovin
  • 220 g anglické slaniny
  • 330 g sýru s modrou plísní
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 lžička soli
Zálivka
  • 2 stroužky česneku
  • 80 ml oleje
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v hodně osolené vodě dle návodu na obalu. Nadrobno pokrájenou slaninu nechte vyškvařit, přidejte nasekané ořechy a společně trochu opečte.

02.

Připravte zálivku z jemně nasekaného česneku, slunečnicového nebo olivového oleje, najemno nasekané cibule (stačí půlka nebo jedna menší) a citronové šťávy či vinného octa. Pro jemnější chuť můžete použít šalotku.

03.

Ještě horké těstoviny přelijte zálivkou a promíchejte se slaninou a ořechy. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a smíchejte s nadrobeným modrým sýrem, můžete použít klasickou nivu, která si s ořechy a slaninou perfektně rozumí, ale hodí se i hermelín, k němuž přidejte ještě další, tentokrát orestovanou, červenou cibuli.

Foto: Eva Malúšová

Mezi recepty najdete i další pozdně letní dobroty od paní Hany Foto: Eva Malúšová

Tip: Salát připravte z čerstvých těstovin, chuťově bude mnohem výraznější. Hanka ho nejraději dělá z domácích těstovin.

Přečtěte si i další snadné receptyHančin osobní příběh. Co na takový obrat říkáte?

Související témata:

Načítám