Hlavní obsah
3,0
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Když se řekne okurka, vybaví se neděle u babičky a klasické kombo řízek – brambor – okurkový salát. Na tuto variantu sice nedáme dopustit, ale občas neuškodí trochu odlehčit. Co takhle španělské gazpacho?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g rajčat
  • 2 ks salátové okurky
  • 2 ks žluté papriky
  • 1 ks červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1/2 hrsti listové petržele
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Rajčata nařízněte do kříže, ponořte do horké vody a oloupejte. Okurky také oloupejte a spolu s cibulkou a paprikou nakrájejte na větší kusy a vhoďte do mixéru. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, bylinky, olej, ocet, sůl i čerstvě namletý pepř, a pak už jen mixujte a mixujte. Pokud je polévka moc hustá, můžete ji říznout trochou vody.

Pokud máte radši polévku teplou ale přesto toužíte po nějaké lehčí, vhodné na léto, vyzkoušejte naše dva tipy.

Související témata:

Načítám