Článek
Tento recept na salát s tofu a skleněnými nudlemi pochází od šéfkuchaře restaurace Dapur v hotelu The Datai, který leží na souostroví Langkawi. Podnik je pověstný svojí tradiční malajsijskou kuchyní, která kombinuje indickou, thajskou, čínskou a indonéskou.
Postup:
01.
Podle návodu na obalu si uvařte skleněné nudle. Mezitím si nakrájejte cibuli, rajčata a zázvor na kostičky. To samé proveďte s tofu.
02.
V misce smíchejte nudle, nakrájenou zeleninu, tofu a citronovou trávu.
03.
Do menší mističky dejte nakrájenou chilli papričku, špetku chilli koření (ovšem pokud máte rádi super pálivá jídla, dejte klidně více) a krevetovou pastu (tu seženete ve speciálních obchodech s asijskými potravinami, ale i v některých hypermarketech) a vše smíchejte dohromady. Kousky papričky můžete rozdrtit vidličkou. Poté směs přidejte do mističky se zbytkem surovin.
04.
Nakonec do směsi vymačkejte šťávu z jedné limetky a vše důkladně promíchejte. Případně můžete ještě dochutit vlastním kořením či ingrediencemi. Salát bude skvěle chutnat třeba s opraženými oříšky. Nejvíce se hodí arašídy.
Tip
Jestli trváte na estetickém dojmu, můžete salát dozdobit jedlými květy, pokud je máte k dispozici.
Pokud je asijská kuchyně váš šálek kávy, určitě uvítáte recept na pad thai nebo nasi goreng.