Článek
Postup
01.
Začněte tím, že uvaříte vejce natvrdo v lehce osolené vodě. Podívejte se na video, jak správně uvařit vejce natvrdo.
02.
Do misky nastrouhejte na jemném struhadle vajíčka a přidejte sýr (Lučina...), bílý jogurt, francouzskou hořčici a utřený česnek. Pomazánku dobře promíchejte a dle vlastní chuti osolte a opepřete.
03.
Pomazánku podávejte posypanou jarní cibulkou na čerstvém, nejlépe celozrnném pečivu. Udělejte si poctivé domácí celozrnné rohlíky se záparou.
Vyzkoušejte další jednoduché recepty z vajec, například populární izraelskou šakšuku nebo snadná vejce Benedikt. Anebo si dáte rychlé vajíčkové kari?
A také se mrkněte na 12 nejlepších receptů na klasické, luxusní i dietní vajíčkové pomazánky.