Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Rybí pomazánka tentokrát trochu jinak - z tresčích jater. Tato retro surovina je velmi lahodná a zdravá a její lehká struktura je do pomazánky ideální.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 230 g tresčích jater
  • 2 ks vejce
  • 2 ks jarní cibulky
  • 100 g termizovaného sýra
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce pažitky
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Olej z tresčích jater obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, takže ho rozhodně nevylévejte! Raději ho zužitkujte do salátu nebo si ho dejte jen tak s chlebem.

Postup

01.

Vejce uvařte natvrdo. Po 10 minutách varu je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.

02.

Konzervy s tresčími játry otevřete a slijte je. Játra dejte do misky a rozmačkejte je vidličkou.

03.

Uvařená vejce nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte do misky s tresčími játry. Přidejte nasekanou jarní cibulku a pažitku, smetanový sýr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše promíchejte a máte hotovo.

Energetická hodnota celkem - 1 misku
Energie6 891,66 kJ
Bílkoviny32,05 g
Tuky163,12 g
Sacharidy8,7 g
Sůl5,36 g
SAFA33,81 g
Vláknina1,39 g
Cukry3,54 g

Načítám