Článek
Pokud chcete, aby tortilla chutnala jako z fastfoodu, obalte kuřecí maso v klasickém trojobalu dochuceném pikantním kořením nebo zkuste připravit stripsy.
Postup
01.
Začněte tortillami. Přibližně polovinu mouky nasypte do mísy robota a přidejte ostatní suroviny. Za pomoci háku vše promíchejte a poté postupně přidávejte i zbytek mouky. Pokud je těsto moc řídké, přisypte ještě trochu mouky a v opačném případě přilijte vodu.
Tip: Pokud chcete tortilly nadýchané, můžete do těsta zapracovat 1/2 lžičky kypřicího prášku. Pro extra vláčnost zvolte jako tuk sádlo.
02.
Hotové těsto nechte chvíli odpočinout. Poté ho rozdělte na 8 dílů a z každého vyválejte na pomoučené ploše tenkou kulatou placku. Ty opečte z obou stran na suché pánvi. Hotové tortilly uchovávejte v teple, než připravíte náplň.
03.
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a ochuťte kořenicí směsí. Pokud je směs bez soli, přidejte ji, ale většina typů těchto dochucovadel ji obsahuje. Maso opečte na pánvi s olivovým olejem.
04.
Mezitím pokrájejte zeleninu na menší kusy a smíchejte smetanu se solí a nasekanými bylinkami.
05.
Na závěr tortilly potřete dipem, navrstvěte zeleninu a opečené maso. Tortilly může svinout jako palačinku, nebo nejprve ohnout spodní část přes náplň a poté boční strany. Pro lepší konzumaci naplněnou tortillu umístěte do ubrousku nebo alobalu a zpevněte potravinářským provázkem.
Z tortill se dá kouzlit, a to dokonce i ve sladké kuchyni! Nevěříte? Podívejte se na bleskový dezert.