Hlavní obsah
4,3
(8)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Plněné tortilly a wrapy jsou sázka na jistotu. Dát do nich můžete vše, na co máte chuť a co zrovna skrývá vaše lednice. My pro vás zvolili recept na naprostou klasiku s kuřetem, ale z domácí tortilly! Budete koukat, jak snadná je příprava.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Domácí tortilly
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 180 ml teplé vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 hrst hladké mouky na podsypávání
Náplň
  • 800 g kuřecího masa
  • 4 lžíce oleje
  • 8 lžiček koření na drůbež
  • 4 ks rajčat
  • 2 ks čerstvých červených paprik
  • 2 ks žluté papriky
  • 8 hrstí mixu listových salátů
  • 2 ks cibulek
Dip
  • 8 lžiček zakysané smetany
  • 1 svazek čerstvých bylinek (pažitka, řeřicha, oregano…)
  • 2 špetky soli
Článek

Pokud chcete, aby tortilla chutnala jako z fastfoodu, obalte kuřecí maso v klasickém trojobalu dochuceném pikantním kořením nebo zkuste připravit stripsy.

Postup

01.

Začněte tortillami. Přibližně polovinu mouky nasypte do mísy robota a přidejte ostatní suroviny. Za pomoci háku vše promíchejte a poté postupně přidávejte i zbytek mouky. Pokud je těsto moc řídké, přisypte ještě trochu mouky a v opačném případě přilijte vodu.

Tip: Pokud chcete tortilly nadýchané, můžete do těsta zapracovat 1/2 lžičky kypřicího prášku. Pro extra vláčnost zvolte jako tuk sádlo.

02.

Hotové těsto nechte chvíli odpočinout. Poté ho rozdělte na 8 dílů a z každého vyválejte na pomoučené ploše tenkou kulatou placku. Ty opečte z obou stran na suché pánvi. Hotové tortilly uchovávejte v teple, než připravíte náplň.

03.

Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a ochuťte kořenicí směsí. Pokud je směs bez soli, přidejte ji, ale většina typů těchto dochucovadel ji obsahuje. Maso opečte na pánvi s olivovým olejem.

04.

Mezitím pokrájejte zeleninu na menší kusy a smíchejte smetanu se solí a nasekanými bylinkami.

05.

Na závěr tortilly potřete dipem, navrstvěte zeleninu a opečené maso. Tortilly může svinout jako palačinku, nebo nejprve ohnout spodní část přes náplň a poté boční strany. Pro lepší konzumaci naplněnou tortillu umístěte do ubrousku nebo alobalu a zpevněte potravinářským provázkem.

Z tortill se dá kouzlit, a to dokonce i ve sladké kuchyni! Nevěříte? Podívejte se na bleskový dezert.

Načítám