Článek
Jedna pánev stačí a můžete mít perfektní jídlo, které v té samé pánvi bude i pěkně vypadat při servírování. Pokrm můžete připravit i ve verzi se zeleným kari. Pokud jste nesehnali zelené fazolky, nahraďte je například brokolicí nebo květákem. Podávejte ideálně s rýží nebo kouskem pečiva. Můžete sáhnout po indických plackách a tortillách.
Postup
01.
Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete.
02.
V pánvi, ideálně té, kterou můžete umístit do trouby, rozehřejte olej a stehna kůží dolů opečte do zlatohnědé barvy. Bude to trvat asi 8-12 minut. Poté kleštěmi přendejte na talíř opečenou kůží vzhůru.
03.
Cibuli nakrájejte nadrobno a ve výpeku restujte dozlatova. Přidejte kari pastu a asi půl minuty míchejte. Vlijte do pánve kokosové mléko, citronovou šťávu a vodu nebo zeleninový vývar, lehce osolte a míchejte, dokud se kari pasta nerozplyne.
04.
Do pánve přidejte zelené fazolky zbavené stopek. Vložte dovnitř maso (kůží nahoru).
05.
Přendejte celou pánev do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 45-50 minut.
06.
Podávejte posypané čerstvým koriandrem, můžete posypat vločkami sušeného chilli podle chuti. Servírujte s rýží.
Kuřecí maso můžete také použít do receptů na voňavou kuřecí kormu, rychlé stir-fry se zeleninou nebo sladkokyselé kuřecí kousky.