Článek
Jestli se vám nepovede drobné kůstky zcela odstranit před marinováním, pohodlně je odstraníte poté. Navíc malé kostičky se v láku zcela rozpustí.
Postup
01.
Z poloviny ingrediencí na lák svařte nálev, provařte ho asi 10 minut.
02.
Rybí filety s kůží (z cejna, plotice, tlouště, kapra...) očistěte od kůstek, šupin a ploutví. Osolte je a opepřete.
03.
Filety zalijte ve vhodné nádobě připraveným nálevem, aby byly zcela ponořené, a nechte je v chladničce pět dní marinovat.
04.
Mrkev oloupejte a nakrájejte na klínky. Oloupanou cibuli nasekejte na měsíčky. Do každého filetu zabalte část kysaného zelí, klínky mrkve a měsíčky cibule. Zavináče zajistěte párátkem.
05.
Svařte lák z druhé poloviny surovin a zalijte jím zavináče ve velké zavařovací sklenici. Nechte znovu odpočívat další 2–3 dny. Pak je můžete servírovat s čerstvým domácím pečivem a vychlazeným pivem.