Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
V misce promíchejte jogurt, 1 utřený stroužek česneku, nasekané bylinky a citronovou šťávu, osolte a nechte také v chladnu odležet.
03.
V pánvi na rozehřátém oleji zprudka orestujte osolené a opepřené krevety, přidejte plátky zbylého česneku, osmahněte a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit.
04.
Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte vždy jednu krevetu, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé krevety zmáčkněte.
05.
Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujeme ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Podávejte s vychlazeným jogurtovo-bylinkovým dipem.