Hlavní obsah
3,4
(22)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Kdo by je nemiloval. Stálice z cukráren, které se navzdory všem trendům udržely na výsluní. Zbožňujete rakvičky? Upečte si je!

50 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 kusů
Těsto
  • 1 ks vejce
  • 4 ks žloutků
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 250 g cukru moučka
  • 1 hrudka másla
Náplň
  • 400 ml 30% smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Celé vejce, žloutky, moučkový a vanilkový cukr ušlehejte do husté pěny. Budete potřebovat hodně trpělivosti, šlehat budete přibližně 30 minut.

02.

Formičky vymažte máslem a nalejte do nich pěnu asi do dvou třetin výšky. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 5 minut. Pak stáhněte teplotu na 160 °C a pečte ještě 20 až 25 minut

03.

Hotové rakvičky vyklopte a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha a rakvičky ozdobte.

Tip

Rakvičky můžete dozdobit čerstvými malinami nebo jahodami.

Načítám