Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte dost paprik? Přichystejte z nich vynikající polévku vyšperkovanou rajčaty!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 400 g rajčat
  • 500 g červených kapií
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce octa 8%
  • 250 ml vody
K podávání
  • 4 plátky salámu chorizo
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Rajčata nakrájejte na osminky, papriky na proužky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. V pekáčku vše smíchejte s rozmarýnem (výborná je i bazalka, oregano nebo tymián), osolte, opepřete a bohatě zakapejte olivovým olejem. Pečte při 200 stupních asi půl hodiny do měkka.

02.

Vše přemístěte do mixéru, přidejte dvě lžíce octa a rozmixujte téměř dohladka. Přilejte asi 250 ml vody, znovu promixujte a případně dosolte, dokyselte a ještě trochu opepřete.

03.

Paprikový salám chorizo nasucho opečte v troubě nebo na pánvi a nadrobte spolu s petrželí na porce polévky.

Tip

Salám klidně vynechte a polévku podávejte se sýrem, čerstvou bazalkou, lžičkou kysané smetany nebo jen tak zakápnutou olivovým olejem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 218,93 kJ
Bílkoviny17,96 g
Tuky49,79 g
Sacharidy64,98 g
Sůl3,97 g
SAFA9,4 g
Vláknina19,26 g
Cukry39,66 g
Související témata:

Načítám