Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte hladkou mouku. Udělejte do ní důlek a nalijte do něj asi polovinu množství teplé vody (ne vroucí). Do vody rozdrobte droždí, přidejte trochu cukru a nechte kvasnice aktivovat, bude to trvat asi 5 minut.
02.
Pak do mísy přilijte zbytek vody, bílý jogurt, olivový olej a sůl. Zadělejte těsto a nechte ho asi hodinu kynout.
03.
Mezitím si připravte náplň. V cedníku spařte vroucí vodou špenátové listy společně s na plátky nasekaným stroužkem česneku. Nechte zchladnout a pak špenát a česnek vymačkejte a nasekejte. Promíchejte s chilli vločkami.
04.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte ho na tři díly. Z každého vyválejte co nejtenčí placku. Na její střed naklaďte špenátovou směs, na ni rozdrobte fetu a přidejte nastrouhanou goudu (vždy jednu třetinu).
05.
Z každé strany těsto přeložte přes náplň, jako obláku, a ještě placku lehce vyválejte. Takto připravené plněné placky smažte z obou stran na olivovém oleji.
Rádi placky? Zkuste také indickou parathu z brambor nebo chlebové placky z Itálie